Du er her: 

Fælleskrematoriet i Ringsted har i april 2020 været i drift i 7 år

 

Efter 7 års drift, hvor Fælleskrematoriet i Ringsted erstattede krematorierne i Nakskov - Nykøbing Falster - Næstved - Køge - Roskilde - Holbæk og Slagelse, kan det konstateres, at ejerkredsens beslutning fungerer tilfredsstillende.

Efter ca. 7.000 kremeringer i det første hele år (2014), udføres der nu ca. 8.000 kremeringer pr. år. Stigningen skyldes udviklingen i kremeringsprocenten, der er steget fra 80,9% i 2014 til 85,5% i 2019.

Fælleskrematoriets opgaver er at kremere afdøde under etisk værdige forhold i æstetiske rammer. Henning Larsens Tegnestue har tegnet huset og landsskabsarkitekt Birgitte Fink har stået for arealerne omkring huset. I 2015 fik Fælleskrematoriet Ringsteds Kommunes arkitekturpris (den blev ikke uddelt i 2014).

Krematoriet har været vist frem for mange interessegrupper og almindelige borgere, ved et stort antal rundvisninger. Ved disse besøg er der udtrykt tilfredshed med dels indretningen, dels med de etiske forhold, og især med den respekt der udvises i forhold til den opgave der løses i Fælleskrematoriet.

Fælleskrematoriet blev indviet 23. april 2013.